INTERIØR - KLÆR - LIVSSTIL

tirsdag

Hagearbeid!

Utrolig tidkrevende, og sannelig blir man ikke svimmel av det også... :)
I to dager nå har vi tatt igjen det tapte her hjemme, rettere sagt så har vi forbarmet oss over ugress og plen! Jeg hadde aldri i verden trodd at plenen skulle vokse så fælt som den har gjort den uken vi var i Sverige! Ufattelig! Etter to runder med plenklipperen (kanskje hadde vi greid oss med en - dersom vi hadde en forhøster) samt 4 timer med ugressluking, begynner det nå å ligne på det vi forlot for en og en halv uke siden.
Jeg elsker å jobbe i hagen, men ugress er vel strengt tatt ikke min favoritt! Det er en grunn til at du ikke finner et eneste staudebed her på gården. ;)
Men kjøkkenhage det må man ha!!
Her finner du blant annet jordbær, etasjeløk, timian, lavendel og erteblomster. Litt for øyets- og litt for magens skyld! :)
Jeg utvider litt for hvert år som går, og nå har jeg planlagt neste trinn. Regner med at jeg helt sikkert kommer til å vise det her på bloggen når det skjer.... De gamle skiferhellene lå tidligere på taket hos min oldemor, på gården hvor jeg kommer fra. Pallekarmer kan man kjøpe billig på felleskjøpet.
Ved siden av kjøkkenhagen har jeg en liten vegg av gamle hersjestaur, hvor humlen får vokse fritt! Humle er vel den mest takknemlige klatreren av dem alle tror jeg! :)
I bakgrunn skimter du såvidt tørkestativet min kjære har bygget til meg. Det var det første han laget her i hagen, og siden da har hagen på en måte utviklet seg rundt dette. Denne delen av hagen var åker da vi overtok!Som sagt så vokser lupinene vilt her på gården, og det har jeg selvfølgelig ingenting i mot! :)
De vokser seg svære på noen få uker, og passer godt på plenen ved siden av kirsebærtrær og rosebusker.
Tenk om alt annet hadde vokst i den farten...
Alt utenom ugresset og plenen selvfølgelig! :)
Peonene begynner å få store knopper nå, og jeg håper og tror de kommer til å blomstre i løpet av de neste ukene. De storkoser seg her ved muren, hvor det er godt og varmt når solen skinner.

I morgen er den siste dagen av denne ferien, så jeg håper dette deilig sommerværet holder seg, i allefall ut dagen.
Gleder meg til å komme tilbake i butikken på torsdag. Det har jo kommet endel nyheter mens jeg har vært borte også! Ellers så har jeg fått beskjed om at både Lisbeth Dahl og Housedoctor kommer i løpet av kort tid.... Vet det er noen av dere som venter spent på varene fra HD i hvertfall! :)

1 kommentar:

  1. Herlige bilder fra hagen din:) Lupiner hører med:) De har herlige farger som frisker opp.
    Så kom regnet igjen....håper det er kortvarig.
    Nyt siste feriedagen...og vurder gressklipperpadde til plena. Anbefales:)
    klem fra meg:)

    SvarSlett

Hyggelig om du legger igjen et lite spor etter deg, så vet jeg at du har vært her! :)