INTERIØR - KLÆR - LIVSSTIL

onsdag

Sølvpuss

Jeg elsker gamle sølvgjenstander!
Er jo litt som kråka, og samler på det som glinser. Bestikk, lysestaker, serveringsbrett/lysfat kopper, vaser og så videre...
Eneste problemet er at jeg hater å pusse det!!!
Jobben ble riktignok litt enklere da jeg fant ut at det finnes ferdige sølvpussekluter, men fortsatt forferdelig kjedelig. Jeg prøver å innbille meg selv om at jeg faktisk liker sølvpuss, men det er neimen ikke enkelt! Spesielt når alt står fremme rundt om i huset, noe som gjør at det "irrer" fortere. Nå har jeg utsatt jobben såpass lenge, at alt ser ut som gull! Kanskje på tide å bite tennene sammen og kaste seg ut i det! :)
Tar gledelig i mot alle tips der ute, som gjør sølvpussen til en lek!
Anyone??

Denne punchbollen har jeg vist her på bloggen tidligere, den er desverre ikke gammel, men fin likevell. Og forresten helt forferdelig å pusse..... ;)

tirsdag

Hagearbeid!

Utrolig tidkrevende, og sannelig blir man ikke svimmel av det også... :)
I to dager nå har vi tatt igjen det tapte her hjemme, rettere sagt så har vi forbarmet oss over ugress og plen! Jeg hadde aldri i verden trodd at plenen skulle vokse så fælt som den har gjort den uken vi var i Sverige! Ufattelig! Etter to runder med plenklipperen (kanskje hadde vi greid oss med en - dersom vi hadde en forhøster) samt 4 timer med ugressluking, begynner det nå å ligne på det vi forlot for en og en halv uke siden.
Jeg elsker å jobbe i hagen, men ugress er vel strengt tatt ikke min favoritt! Det er en grunn til at du ikke finner et eneste staudebed her på gården. ;)
Men kjøkkenhage det må man ha!!
Her finner du blant annet jordbær, etasjeløk, timian, lavendel og erteblomster. Litt for øyets- og litt for magens skyld! :)
Jeg utvider litt for hvert år som går, og nå har jeg planlagt neste trinn. Regner med at jeg helt sikkert kommer til å vise det her på bloggen når det skjer.... De gamle skiferhellene lå tidligere på taket hos min oldemor, på gården hvor jeg kommer fra. Pallekarmer kan man kjøpe billig på felleskjøpet.
Ved siden av kjøkkenhagen har jeg en liten vegg av gamle hersjestaur, hvor humlen får vokse fritt! Humle er vel den mest takknemlige klatreren av dem alle tror jeg! :)
I bakgrunn skimter du såvidt tørkestativet min kjære har bygget til meg. Det var det første han laget her i hagen, og siden da har hagen på en måte utviklet seg rundt dette. Denne delen av hagen var åker da vi overtok!Som sagt så vokser lupinene vilt her på gården, og det har jeg selvfølgelig ingenting i mot! :)
De vokser seg svære på noen få uker, og passer godt på plenen ved siden av kirsebærtrær og rosebusker.
Tenk om alt annet hadde vokst i den farten...
Alt utenom ugresset og plenen selvfølgelig! :)
Peonene begynner å få store knopper nå, og jeg håper og tror de kommer til å blomstre i løpet av de neste ukene. De storkoser seg her ved muren, hvor det er godt og varmt når solen skinner.

I morgen er den siste dagen av denne ferien, så jeg håper dette deilig sommerværet holder seg, i allefall ut dagen.
Gleder meg til å komme tilbake i butikken på torsdag. Det har jo kommet endel nyheter mens jeg har vært borte også! Ellers så har jeg fått beskjed om at både Lisbeth Dahl og Housedoctor kommer i løpet av kort tid.... Vet det er noen av dere som venter spent på varene fra HD i hvertfall! :)

søndag

Dagen derpå....

Dagen etter årets midsommarfeiring ble en rolig dag!
Værgudene var snille med oss til en forandring, så festen den varte til langt på natt! :)

I dag følte jeg for å ha noe vakkert å se på, så årets første lupiner er tatt inn fra hagen!
Tv´n vår la inn årene like før ferien og er sendt inn til tv-legene i Oslo, så nå kan jeg sitte å stirre på blomstene i stedet! Sånn rent interiørmessig gjør det absolutt ingenting... :)
Dette er jo vanligvis det styggeste hjørnet i hele huset!
Vi bruker heldigvis ikke se så mye tv på denne årstiden uansett, så når den først skulle streike så valgte den riktig tidspunkt å gjøre det på! Forhåpentligvis kommer varmen snart, og da kan jeg jo frotse i friske blomster fra hagen.
Er ikke lupinene vakre?
Holder ikke så lenge som snittblomst, men langs veiene her omkring kan jeg heldigvis plukke nye hver eneste dag....

Eller så ønsker jeg peoner og roser hjertelig velkommen, når som helst nå! :)

fredag

Tilbake!

Da var jeg endelig tilbake fra vår lille ferie... ;)
Ikke tro at det ikke var godt, for ferie er deilig det, men gud som jeg har savnet butikken, livet på gården og ikke minst bloggen!!!
Da vi begynte å kjøre mot Sverige var jeg just ikke klar for en uke ute i de svenska skogarna, og hadde selvfølgelig pakken ned macen i god tro om å klare å finne en eller annen der ute som hadde trådløst nett, slik at jeg kunne følge med på det som skjedde ute i den store verden, men niks!! Helt isolert!
Hvem hadde trodd at jeg skulle bli bloggavhengig!? :) Jeg overlevde selvfølgelig, og etter noen dager var det faktisk helt greit....

Det beste med hele turen var at vi hadde sol hele uka, og hele 25 varmegrader på torsdag!!!!
Tro det eller ei, men jeg har faktisk fått litt farge på kroppen, og er ikke lenger melkehvit som jeg var da vi dro. ;)
Synd at jeg glemte solhatten min, som jeg har ventet sånn på å få bruke. Den henger her i gangen vår og lengter etter solsteken! :)
Vi får da inderlig håpe at den får bli med meg ut om ikke så altfor lenge....
I morgen skal jeg feire sankthans/midtsommer på ekte vis.
Med blomster i håret, hvit sommerkjole og mest sannsynligvis gummistøvler! :)

Ha en fin fredagskveld!!

Bryllupsfeber

I morgen er den store dagen!
Bryllupsfesten skal vi holde i selveste moderlandet, Sverige!
Det blir høy sigarføring, kjoler, tiaras, englestøv og hele pakka!! :)
Det er jo ikke så ofte at en ekte prinsesse gifter seg....
Vi får desverre ikke sett det live, men på tv'n skal vi følge med hele dagen!! :) Regner med at det er flere enn meg som gleder meg.

Skal ærlig innrømme at noen stor royalist er jeg nok ikke, men alle liker vi vel prinsesser, eller hva??

Håper alle har en fin fredag, tiltross for ufattelig stygt vær....
Tenker på alle ungdommene, deriblant min minstebror, som stryker til Selbu og sommerfestivalen i dag - vel vitende om at det meldes over 80mm nedbør i løpet av helgen!! Oh my! Frivillig?(!) Dom är inte riktigt kloka!!

torsdag

Fredag!

En ting glemte jeg helt i min iver tidligere i dag!
Har jo ikke fått så mye varer de siste ukene, så når det først kommer litt blir man jo så glad!! :)
I morgen serverer Coop Prix grillmat til sine kunder ute på parkeringen her, og i den anledning kjører vi litt tilbud her i butikken også. Vi må jo feire at det er sommerferie!!! :)
***
Så tiltross for dårlig vær kan du i morgen gjøre noen kupp!
Kjøper du 3 plagg, gir vi 20% på det dyreste!!!
Dermed kan du kjøpe deg et helt antrekk til ferien til en fin pris! :)
***
I tillegg kjører vi litt ekstra tibud på allerede nedsatte varer, og gir også 20% på salgsstativet ute i gangen!!
***
Da håper jeg vi sees i morgen!!! :)

Nyheter fra Lisbeth Dahl!

I dag fikk vi noen etterlengtede nyheter fra Lisbeth Dahl. De har jo så masse sukkersøtt innen både interiør, smykker og annet tilbehør.

Blant annet så kom disse nusselige knottene i rosa og blått. Perfekte til barnerommet!
Med nye knotter forandrer du raskt et klesskap eller en gammel kommode...

Små vesker til sommerens partyantrekk!
Rommer akkurat mobilen, visakortet og favoritt lipglossen! ;)

Matcher selvfølgelig sommerens pastell farger fra Noanoa og Saint tropez! Her er ingenting tilfeldig!!! :))

Serveringsfat eller lysfat! Kjempe lekkert uansett hva du velger å bruke det til! Det var noe av det som ramlet inn dørene her i dag! Håper Housedoctor kommer i morgen!
****
Forresten så har jeg bare morgendagen igjen før jeg tar en ukes ferie!!!!
Vet ikke helt om jeg gleder meg eller gruer meg. Vi får se når jeg setter meg i bilen og kjører østover i morgen ettermiddag, om det er tårer av glede eller sorg som kommer trillende! :)
En ting er i hvertfall sikkert! Den første ferieuka må tilbringes andre steder enn hjemme på gården. Blir vi hjemme er det så enkelt å kjøre seg en tur innom jobben, og da blir det jo ikke ordentlig fri! :)

onsdag

Nyheter!

Nå begynner nyhetene endelig å strømme på i butikken!
I dag har det kommet to esker fra Saint tropez....
Denne deilige toppen/tunicaen i behagelig bomull. Denne fargen, som er lys syrin lilla og offwhite, eller dusty shell som den så fint heter i saint tropez' sommerkolleksjon! :)
Helt enkel, men med nydelige blonder oppe på skuldrene, samt vakre knapper. Detaljer som teller, som alltid hos Saint tropez!
Deilige skjerf i super tynn bomull med hodeskalleprint! En liten kontrast til alt det søte og romantiske. Tre fine farger: lin, lysgrå og svart! Kjempe fin pris også, kun 150 kroner!
Da håper jeg det kommer noen paller med interiør fra HD og Lisbeth Dahl i morgen!! :)

tirsdag

Lene Bjerre

Da var de endelig her, vinduslampene fra Lene Bjerre. De skjønneste små lysekroner jeg har sett tror jeg!! ;) Fikk ikke så mange, så dere som er interessert må være raske...
Bakkesett. 50x50cm og 60x60cm. 1800 kr for begge to, eller 850,- for det minste og 950,- for det største! Helt valgfritt! :)


Det kom også sommerlige bordløpere blant annet i dette mønsteret!
Resten av varene som kom i dag er for det meste bortbestillt, og jeg tror de fleste som har ventet er kontaktet nå, så da er det bare å komme løpende...
Da mangler bare Housedoctor og Lisbeth Dahl denne uka! I hvertfall på interiørfronten! :)

mandag

Made by T, remade by Me

Da var i hvertfall et av mine maleprosjekter ferdig! :)

Denne skammelen har min kjære laget, da han gikk møbelsnekkerlinjen på videregående. Den har stått ensom og forlatt ute i stallen, siden min svigermor kom drassende på den for 4 år siden. Regner med at den da hadde stått bortgjemt innerst inne på loftet hos henne også en god stund! ;)
Kan liksom ikke se at dette jungeltemaet passer inn hos henne heller....
Er det dette som faller inn under den såkalte ungkarsstilen?
Eller var det rett og slett dette som var å oppdrive av møbelstoff på 90-tallet? Ikke vet jeg!
Det er selvfølgelig ikke for å være slem, krakken er fin den, i hvertfall etter noen malingsstrøk og et lite klesskift! :) Blir jo imponert over at han faktisk har laget den helt selv i en alder av 17år!! :)
Ellers så ble hosten og nysinga erstattet av ståpels og kvalme i ettermiddag, da jeg ble vitne til at denne lille krabaten bokstaveligtalt slukte en hel musekoloni ute på jordet!!!! Stakkars (!!) musemor trodde sikkert hun hadde gjemt de små barna sine godt, under restene av en gammel takplate, helt til mitt lille monster kom løpende til og utryddet hele familien!!! Æsj! Til og med møbelsnekkeren måtte snu seg unna, for å ikke få brekninger som meg selv.

Med andre ord så blir det ikke mye klining på deg den kommende uka, selv om du sitter der som en prest og med bedende blikk.
Skamme deg kan du!
Nå skal jeg fortsette med dagens andre prosjekt, nemlig ved symaskinen, mens jeg venter på at malinga skal tørke. Noe må man jo gjøre i mellom alle malingsstrøkene.

Ønsker dere alle en fortreffelig aften!
Og trøster dere på samme måte som min kjære trøstet meg, sånn er det bare i dyrenes verden! Det hjelper kanskje ikke stort...

søndag

Søndag!

Da det er grått og trist ute i dag og jeg har fått et snev av influensa, blir dagen i dag brukt på innesysler! Har noen maleprosjekter på gang, samt at huset trenger en real omgang med vaskekluten, så da spiller det ikke så stor rolle egentlig....
For å få bukt på ekstrem nysing og kraftige hostekuler knaskes det hvitløk til den store gullmedalje! :)
Lover å vise frem minst ett av mine prosjekter senere i kveld, eller kanskje i morgen, alt avhenger av hvor raskt siste malingsstrøk tørker.... ;)

Ha en avslappende søndag alle sammen!

lørdag

Uterommet

Av en eller annen grunn våknet jeg i dag, super tent på å innrede ute på platten i hagen. Ganske merkelig med tanke på at vi våknet til regn og knappe 12 grader i dag, men kanskje er det tanken på at det snart er helg, og bare en liten uke til vi skal ha våre første feriedager i sommer som gjør det!?

I år skal jeg blande det søte og romantiske, med det litt mer røffe og industrielle. Smaken endrer seg stadig, selv om selve grunnideen er den samme, kan man forandre detaljene. Jeg vurderer sterkt et stor marokkansk fat på utebordet, hvor jeg kan samle alle lysglass, vaser og lysestaker.
Er det ikke vakkert!?
Gamle trekasser har jeg flust av hjemme på låven og disse kommer ut hver sommer, og kan brukes til så mangt! Blant annet til oppbevaring av puter og pledd, til hyller og til planter og blomster! Sammen med lykter, bøtter og baljer i grov sink understreker dette de grovere elementene i innredningen av uterommet. Blander jeg dette med litt lette, sommerlige og nostalgiske tekstiler blir det en fin mix og passer godt til hagen og til oss som bruker den. Man kan ikke være redd for det man bruker i uterommet, det er bortkastet energi føler jeg. Alt som brukes utendørs skal kunne tåle litt hard bruk og en regnskur eller to, på den måten kan man slappe mer av og faktisk nyte sommeren!
Hvite og lysrosa blomster er det som går igjen av planter og trær hjemme hos oss, og er en fin kontrast til interiøret. Roser, peoner og pelliser er mine favoritter.
Store blomster som lukter himmelsk!! :)
I flere år har jeg drømt om å ha en lysekrone hengende fra den store bjørka hjemme. Noen synes kanskje det høres litt rart ut? Det er opp til vurdering hver eneste sommer, og i år er intet unntak. Tenk så flott det hadde vært!! ;)
Hva hadde verden vært uten drømmer...

fredag

Kommer...

Da har også Lene Bjerre meldt sin ankomst like etter helgen, og da kommer blant annet den minste utgaven av denne lysekronen. Type vinduslampe!! :) Utrolig fin! Vet i hvertfall av èn dame som venter spent på denne.... :)
God fredag alle sammen!
La oss inderlig håpe dette været holder seg gjennom hele helga, selv om det ser dårlig ut... Endelig litt sommertemp!! :)

torsdag

Å, for en deilig ettermiddag det har vært! :)
Strålende sol, skyfri, knallblå himmel og en deilig temperatur. Jeg har sittet i solveggen og kost meg med vakre hjem og interiør som planlagt. Inspirasjon har jeg også fått, blant annet til videre utvikling av hagen og uterommet!

Det jeg elsker mest med hagen vår er nok de gamle frukttrærne! Da vi kjøpte gården vår fikk vi også med en del gamle bilder, blant annet av menneskene som har bodd her og hvordan eiendommen så ut for over 80 år siden. Tro det eller ei, men noen av trærne var store allerede da...
Kirsebærtrærne blomster så vakkert akkurat nå, og det blir en helt egen stemning i hagen! Blomstene er tett i tett over det hele, og jeg håper bare humlene og biene kommer mannsterke, slik at vi kan høste deilige kirsebær i år som i fjor! I høst plukket jeg for harde livet i flere dager, og fikk laget både syltetøy og likør.
Masse likør! Noen flasker står fremme på kjøkkenbenken, lett tilgjengelig for søtsugne gjester! ;) Den fine kurven og flaskene kommer fra Nordal og kan kjøpes på Himlingen!
Hjemmelaget likør er jo en kjempefin gave også, om du ikke klarer å drikke alt selv. Ekstra fin om den kommer i nostalgiske glassflasker.
Håper alle har hatt en like fin ettermiddag som meg, og at dette været bestemmer seg for å bli gjennom hele sommeren! ;)

Vakre hjem

På fredag finner du den nyeste utgaven av vakre hjem i bladhyllene, og allerede i dag dumper det ned i postkassen min hjemme! :))
Desidert det herligste interiørbladet etter min mening.
Jeg finner utrolig masse inspirasjon til både hus og hage i hver eneste utgave, og det er det eneste bladet jeg faktisk sparer på.
Klipping og riving i vakre hjem er en synd!!!! ;)

Er akkurat ferdig med Himlingens annonse i lokalavisa, Fosna-Folket, og deres "Sommer i Rissa" bilag, som kommer ut neste torsdag (om jeg husker riktig)!

Fredag 18. juni serverer Coop Prix grillmat til alle sine kunder, ute på parkeringen her, noe de visstnok gjør hvert år - og som er en stor suksess hver gang!
I den anledning har vi planlagt litt sprell her i butikken også, så det er bare å følge med!! :)
Jeg krysser i hvertfall fingene for sol og varme den dagen!
Det blir så koselig atte!! :))

onsdag

Ser ut av vinduene at det ligner litt på sommer der ute...
Selv er jeg i butikken og tar meg selv i å dagdrømme, når jeg egentlig skulle gjort andre ting!

Jeg drømmer om sol og varme, grilling, blomster, drivhus, is, maling og snekkerglede! Helt utrolig hvor mange tanker man kan ha på kort tid... ;)

Jeg føler en stor trang til å være ute om dagen. Er ute fra jeg kommer hjem fra jobb til sent på kvelden/midnatten. På den tiden har jeg god tid til å tenke, drømme, planlegge, samt pusle litt i hagen og kose litt med mine firbente!

Det er dette som er livet! :)


Bildet er fra i fjor sommer da Dronning Ingrid blomstret på det vakreste! Svær!!

Jeg kjenner at jeg vegrer meg litt for å sette ut "pellisene" mine enda... Synes det er litt for kaldt, og er redd for at de kommer til å kure en stund?! Vet ikke helt, skal jeg være ærlig! :)

tirsdag

Kommer...

Flere ting som kommer fra Housedoctor ....
Oldemorkopper "smilla" - utrolig søte!
Tilhørende kanner.
Flere av dere har spurt etter litt større kanne enn det vi hadde inne sist!

Søte, små tøyfugler fylt med velduftende lavendel!!
Det kommer også fugler til dere som har kjøpt fuglebur fra Lene Bjerre, om dere føler at noe mangler! :)
Nå håper jeg at vi er i gang igjen..... I dag kom denne deilige tunicaen i bomull fra Part two. Riktignok levert av posten, men kanskje transportarbeiderne kommer tilbake for fullt litt senere! Vi vet jo alle at det kan være litt tungt den første uka etter ferien... ;)

Som du kanskje ser er jeg også i gang med litt forandringer her på bloggen, i håp om å gjøre den litt sommerfresh! :) Vi får se hvordan den ender opp til slutt! :))
Ellers så må jeg si at hjemmealenetilværelsen er litt stusselig og ikke helt etter min smak!
Litt kjedelig å legge seg alene, spesielt når man fryser på føttene.... Men men! Masse trivelig kaffebesøk hadde jeg i løpet av kvelden og mitt nye maleprosjekt fikk jeg satt i gang også, så kvelden gikk fort den! :)

mandag

Kommer...

Venter blant annet en leveranse fra Housedoctor i disse tider.
Noen av dere venter kanskje på flere mugger og de søte oldemorkoppene som manglet ved forrige levering! Håper dette kommer i løpet av denne uka! Samt diverse andre kundebestillinger! ;) Jeg kontakter dere selvfølgelig så fort jeg har det i butikken!
Kan blant annet nevne at vi venter disse rottinglyktene med glassinnsats! Fine til kubbelys, telys og som vase for friske sommerblomster! Flotte på verandabordet! :)
Noen har også etterlyst disse franske kirkestakene med keramikk blomster! Utrolig fine! Anbefaler dere som er interessert i å ta kontakt med oss, slik at vi får sikret dem til dere...

Housedoctor har bare så masse fint!
Du kan besøke hjemmesiden deres her, og bloggen her!
Back to work etter en deilig frihelg med sol, god mat og drikke, kinotur og masse søvn! :)
Sommertemperaturene lar vente på seg og jeg kjenner i halsen at jeg har gått litt for tynt kledd de siste dagene, derfor har jeg bestemt meg for å holde meg inne i ettermiddag. Med mindre det plutselig blir 20 grader i skyggen i løpet av arbeidsdagen.... Tvilsomt!
Min kjære har reist fra meg for noen dager, og da jeg likevell planlegger å holde meg inne, kjører jeg rett ned til Malia etter jobb for å kjøpe maling!
Når katten er borte, danser musa på bordet! :)
Hva som skal males er jeg ikke helt sikker på enda, men det er alltid gøy med litt forandringer - og ikke minst overraskelser!! :)

Kjøpte forresten et nytt interiørblad i dag også, sånn at jeg har noe å kose meg med til kvelds! :)
Kanskje finner jeg ny inspirasjon til sommerhuset også...

Ønsker alle en god start på den nye uka!!

Er forresten superspent på om transportarbeiderstreiken løser seg denne uka?! Håper det(!!!), da det står masse varer på vent rundt omkring...

*Kremt* en liten endring: Streiken er visst blitt løst før helgen! Takk Hanne for at du passer på meg... ;)) Da håper jeg selvfølgelig at varene begynner å strømme på!! :)

lørdag

Lykke!

Sol, sommer, grønt gress så langt øyet kan se, lysende løvetann og min lille, hårete ponni! Ikke rart man blir glad!! ;)


En liten hilsen fra oss på lørdagen! Ponni og meg! ;)

fredag

I dag har jeg prøvd meg som elektriker og så sannelig ble det lys!
Glemmer alltid hvor mye finere en lysekrone faktisk blir med lys!! ;) Denne kommer fra Lisbeth Dahl og koster kun 1400 kr. Vakker!!
Ønsker alle sammen som er innom en fin fredagskveld!!!
Om noen timer går korka i taket hos min lillebror i hvertfall!! :)

Regnfull fredag...

Siste dag på jobb før helgen sparker i gang, og for en helg det blir!!
Krysser fingrene for at det blir sol og varme i tillegg, så blir det helt perfekt! :)

I kveld er vi invitert hjem til min lillebror og svigerinne for en liten bursdagsfeiring. Havets festbord høres bra ut på en fredagskveld synes jeg! :)
Ellers gleder jeg meg stort til helgas kinotur, med SATC på programmet!! ;))Jeg har bestemt meg for at kjole blir det uansett vær! Vi har heldigvis strømpebukser i alle slags mønster og farger nå til dags, så en løsning skal jeg nok finne!Og med en liten bolero slengt over skuldrene, så skal jeg ikke fryse heller...Om jeg topper med denne, er det ihvertfall ikke regnet som stopper meg! :) Paraply fra Lisbeth dahl 199,- kjole og bolero fra Noanoa 799,- og 449,-

Håper alle har en fin fredag!

onsdag

Peoner!

Følte et snev av lykke, da jeg så at butikken hadde fått inn peoner i dag!!
Den vakreste blomsten av alle, sammen med roser selvfølgelig...
I min favoritt farge, sart rosa! ;)
I hagen har peonene kun bittesmå knopper, og kommer ikke til å blomster på en stund ennå, så imens får jeg nyte disse.
Midlertidig plassert på kjøkkenet!
Skjærefjøler og vase fra Housedoctor/Himlingen!
Skjærefjølene viste seg å være populære og løp rett ut av butikken, men kommer heldigvis inn igjen i løpet av sommeren! :)